CUM CUMPĂR?

Aveţi 3 posibilităţi să cumpăraţi un produs de pe site-ul www.fire-pro.ro:

 

1) Comandă online - non stop

Selectaţi produsul dorit şi apăsaţi butonul "Adăugă în coş". Va apărea conţinutul coşului dumneavoastră, în acest moment vă puteţi întoarce la cumpărături pentru a adăuga şi alte produse în coş, sau puteţi trimite comanda apăsând butonul "Finalizeaza comanda".

În acest moment puteţi finaliza comanda, trebuie sa completati forumularul cu datele dumneavoastra, sau sa va logati in cazul in care aveti un cont pe www.fire-pro.ro.

Completaţi corect câmpurile obligatorii, legate de adresa de livrare, datele de facturare, apoi apăsaţi butonul "Finalizează comanda".

Ulterior veţi primi automat un email de confirmare care conține toate detaliile comenzii dumneavoastră. 

2) Comandă telefonică - de luni până vineri între 8.00-16.00!

Puteţi suna agentiii noştrii la următoarele numere de telefon de mai jos, iar ei vă vor înregistra comanda. Programul este de la 08.00 până la 16.00 de Luni până Vineri.

0338.401.900

0765.299.535

0745.228.866

     3) Comandă prin email - nonstop

Alegeti produsul/produsele dorite si trimite-ti un email pe adresa vanzari@fire-pro.ro, iar agentii nostri va vor contacta in cel mai scurt timp posibil.


CUM PLĂTESC?

Plata produselor achiziţionate din magazinul virtual www.fire-pro.ro se poate face astfel: 

1) Plata ramburs cu numerar
Plata cu numerar se face în lei, integral la primirea coletului, către curierul care efectuează livrarea. Curierul este obligat sa vă elibereze chitanța pentru suma încasată.

  2) Plata prin ordin de plată (OP)
Plata prin ordin de plată se face doar în baza facturii emise de firma noastră și în urma confirmării telefonice a comenzii. Va rugăm verificați telefonic disponibilitatea produsului înainte de efectuarea tranzacției, în cazul în care alegeți această metodă de plată.
Plata se face către SC FIRE PRO EQUIPMENT & SAFETY SRL, Cod unic înregistrare: RO36396918, în contul: RO23CECEC001946007826631, deschis la CEC BANK Buzau sau RO59TREZ1665069XXX012811 - Trezoreria Statului. Livrarea mărfii se face imediat după confirmarea plății prin email la adresa vanzari@fire-pro.ro.

CUM PRIMESC?

- În oricare din opțiunea aleasă, livrarea produselor se face fie prin serviciul de curierat rapid Dragon Curier sau mijloace proprii la adresa specificată în formularul de comandă.

 

RETURNAREA PRODUSELOR
În cazul în care nu sunteţi mulţumit de produsul achiziţionat, îl puteţi returna în termen de 14 zile calendaristice, în conformitate cu condiţiile de vânzare de pe factură. 

Conform Ordonanței de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G nr. 34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului. CHELTUIELILE DE RETURNARE SUNT SUPORTATE DE CONSUMATOR.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.

Costuri și taxe speciale pentru renunțarea la cumpărare

Costuri suportate de către cumpărător:
▶ Costuri de retur și transport curier pentru produsul în cazul căruia cumpărătorul renunță la achiziționarea produsului în termen de 14 zile de la recepția produsului (art.14, punctul 2)
▶ Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca nou, se va solicita o taxă pentru readucerea în stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opțiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia (art.14, punctul 3)

Costuri suportate de către vânzător:
▶ Produs ce nu este conform cu specificațiile din oferta vânzătorului
▶ Produs ce nu este conform specificațiilor menționate în comanda cumpărătorului
▶ Produs nefuncțional în primele 48 de ore de la recepție sau colete ce prezintă deteriorări la recepție (dacă defectul de nefuncționare este semnalat în primele 48 ore de la recepție)

Renunţarea la cumpărare în termen de 14 zile este valabilă doar pentru produsele livrate prin curier. Comenzile care sunt ridicate de la sediul nostru sau livrate de firma noastră direct la clienţi prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comerţ la distanţă, întrucât pot fi vizualizate, verificate şi acceptate personal, ca şi corespunzătoare cu scopul şi nevoile clientului.

Returul produselor se poate face doar prin serviciul de curierat agreat de FIRE PRO EQUIPMENT & SAFETY SRL sau la sediul firmei. Produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte şi documentele care l-au însoţit). În cazul în care aţi achiziţionat mai multe produse de acelaşi fel, nu puteţi returna decât un singur produs desigilat, iar restul trebuie să fie sigilate. Produsele returnate trebuie să fie însoţite de formularul de retur în original şi o copie a facturii de achiziţie. În cazul returului prin curier, costurile de transport sunt suportate de către cumpărător. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisă de către vânzător (art. 13, punctele 1, 2, 3 și 4). Suma înapoiată nu include cheltuielile de transport.


Important
În cazurile în care produsele returnate prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, ciobiri, şocuri electrice, accesorii lipsă (nesemnalate ca defecte estetice în primele 48 de ore de la recepționarea produsului), certificat de garanţie lipsă, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea produsului, sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.
De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situaţia unor abuzuri (returnări repetate).

Dacă returul a fost refuzat pentru unul dintre motivele enumerate mai sus sau dacă clientul a expediat produsul fără a completa formularul de retur sau a expediat produsul prin alt serviciu de curierat decât cel agreat, costul transportului înapoi către cumpărător se va face pe cheltuiala acestuia.

Excepţii
Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denunțate contractele care au ca obiect furnizarea următoarelor categorii de produse:
a. Produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri (nesemnalate ca defecte estetice în primele 48 de ore de la recepționarea produsului);
b. Produse aduse pe comenzi speciale;


Litigiile apărute între utilizatorii acestui site şi FIRE PRO EQUIPMNET & SAFETY SRL se rezolvă pe cale amiabilă. În cazul în care conflictul nu este rezolvat pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată româneşti.

 

 Daca va incadrati in termenii si conditiile de mai sus si doriti returnarea produsului va rugam sa urmati procedura.

 1. Se informeaza vanzatorul in scris ( vanzari@fire-pro.ro) sau telefonic 0338.401.900 despre retur, se va primi un formular de retur si un numar de inregistrare (care trebuie scris pe formularul de retur si pe avb curier) si se va cadea de comun acord cu privire la modalitatea de expediere

 2. Clientul va ambala produsele in asa fel incat sa nu sufere deteriorari pe timpul transportului, va adauga in colet copie dupa facura si formularul de retur completat.

 3. Vanzatorul va primi coletul, va analiza marfa returnata si va informa clientul daca marva corespunde termenilor si conditiilor de retur.

 4. Vanzatorul va returna suma platita de client (mai putin costuri legate de transport) in maxim 14 zile, in contul specificat de client